Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender 2018

Adventskalender 2018

Dela

 

 

På väg till Betlehem

Årets adventskalender är en utmaning till alla barn att göra snälla saker och att (om man vill) även lära sig julevangeliet utantill.

 

Årets adventskalender är en utmaning till alla barn att göra snälla saker och att (om man vill) även lära sig julevangeliet utantill. Dagens lucka finns som tidigare här på kalenderiadvent.se.

1. Det finns en daglig utmaning att göra något snällt - ett änglahyss. Något som du kan göra för någon annan under dagen. Passa på att göra någon glad!

2. Vi utmanar dig också att under december lära dig julevangeliet utantill, en bit varje dag. Om du lyckas läsa upp hela julevangeliet utantill när du nått fram till jul, så vill vi att du bevisar det för en vuxen som på heder och samvete intygar att just du kan detta. Den vuxne skickar (efter den 24 december) ett meddelande till karolina.poland@adventist.se med namn och adress gällande det barn som lärt sig hela julevangeliet utantill. Du som klarat denna utmaning får en t-shirt. Detta är ingen lätt utmaning, men så värt det. Gud säger själv: ”Människan lever inte bara av bröd, utan av alla de ord som kommer från Gud.” Det är inte alla som kan läsa eller höra, därför kan man också höra dagens bibeltext och se Helena Doss teckna den på teckenspråk.

Det finns adventskort. På framsidan av kortet så finns det möjlighet för dig att kryssa varje dag mellan 1-24 december, På väg till Betlehem. Du väljer själv hur du vill göra. Välj ett alternativ. När du...

... öppnat luckan

... gjort det snälla

... lärt dig dagens bibeltext utantill

... lärt dig bibeltexten och gjort det snälla

Det är upp till dig hur mycket du vill utmana dig själv.

Varje barn får ett eget kort. Om ni behöver fler kort i familjen kan ni beställa det från reception@adventist.se eller skriva ut kortet som ett A4 blad. PDF hiitar du längst ner på denna sida.

Lycka till!

Adventshälsningar från Karolina Poland

 

Kalender i advent har under några år varit ett sätt för Adventistsamfundets barnavdelning att hjälpa barn att uppmärksamma vad julen egentligen handlar om – Jesus! Det finns många julkalendrar, både i form av chokladkalendrar och tv- och radiokalendrar. Men sällan eller aldrig tar dessa kalendrar upp det som är anledningen till att vi räknar ner dagarna till jul, hoppas på julklappar och samlas som familjer. Vi minns hur Gud samlade en liten familj på jorden och gav världen den största av gåvor – sin ende son!

Ingen vet vilken dag på året som Jesus faktiskt föddes. Men tiden på året som de kristna började fira detta passar mycket väl in i det sammanhang som Jesus föddes i. Det var en mörk och kall tid i Israels historia, ockuperade av romarna som man var med stora religiösa motsättningar och andlig uppgivenhet. Skulle Gud infria sina löften till profeterna om ett ljus i detta mörker? Då Gud träder in i människans historia förklädd till ett litet människobarn, svagt, bräckligt och beroende av sina mänskliga föräldrar. Han växer upp som Världens ljus! Han offrar sig själv och visar världen Guds osjälviska kärlek. Han uppstår från döden för att ge alla människor hopp om evigt liv och nya löften om hans återkomst! Allt detta ryms i adventstiden, årets mörkaste tid.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med Karolina Poland som skapat kalendern, skriv till karolina.poland@adventist.se.

Har du frågor om tro?

Skriv gärna till Cyberpastorn (eller cyberpastor@adventist.se)!