Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender 2017

Adventskalender 2017

Dela

 

 

SKYDDSÄNGELN PÅ NYA UPPDRAG

En berättelsekalender i advent - 2017

Med ett TJOFF landade Ängla i en höstack bredvid Jesus. Hon har fått det ärofyllda uppdraget att bli Jesus skyddsängel. Men hur går det för Ängla? Kommer hon att klara av uppdraget att skydda Jesus?

Varje dags lyssning hittar du under luckorna här ovanför.

Lyssna på introduktionen till årets kalender HÄR eller läs nedan.

Ängla är den minsta ängeln i himlen med det största jobbet i världen; hon är Jesus skyddsängel. (Läs berättelsen i "Ängeln som ville rädda världen" - Kalender i advent 2016.)

Ängla fattar ingenting! Hon har totalt misslyckats med sitt uppdrag. Hon som hade övat så mycket, och det hade gått så bra med Jesus. Har Morgonstjärna, ängeln som en gång var störst i himlen, men som sedan blev Guds fiende, vunnit?

Sakta lämnar Ängla graven. Grottan i berget där det nu finns en stor sten framrullad. Bredvid stenen står det vakter och vaktar. Tänk att de vaktar en död människa. Det verkar ju konstigt. De döda kan ju ingenting göra. Jesus är död!

Ängla tänker på hur hemska de senaste dagarna har varit. Hon har kämpat så mycket för att finnas där för Jesus. Hon har torkat hans tårar och sett på när Morgonstjärna har retat Jesus. Vad ska Ängla göra nu? Hennes jobb på jorden är färdigt. Det behövs inte skyddsänglar till döda människor. Jesus var ju inte bara människa. Han var ju Gud Jr också, på samma gång. Men han är död nu!  Hängd på ett kors tills han dog.

Sakta flyger Ängla ut i atmosfären. Hon flyger högre och högre tills hon kommer ut i rymden. Hon fortsätter förbi alla planeter och ut i galaxen. Tills slut landar hon i himlen igen. Det är tyst i himlen. Ja, förutom snyftningar från alla änglar som sörjer sin Gud.

Ängla landar till slut hos Gammelängeln. Han öppnar sina armar och Ängla flyger in och får en stor kram av både armar och vingar.