Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

21

21 december

Pyramider som var byggda upp och ner fick Ängla att skratta igen. Det skulle ju ha sett jättekonstigt ut!! Tänk om de hade trillat och ramlat i sanden. Det var mycket sand i Egypten. Det kom Ängla ihåg. Hon kom ihåg hur det hade varit i Egypten.

Jesus kom till Egypten som en liten bebis. Josef och Maria hade slagit sig ner i en liten by precis innanför gränsen. De hade inte med sig någonting. Inga möbler eller leksaker. Det enda de hade var kläderna som de hade rest i och så lite mat och bestick.

Josef började direkt leta jobb. Han var ju en duktig snickare, men han hade ett stort problem. Josef förstod inte språket i Egypten. Han kunde inte prata med någon. Det var jobbigt att inte kunna prata med någon och inte ha något att göra.

Maria tog hand om hemmet. Hon gjorde sitt bästa för att laga mat med den lilla mat hon kunde få tag på. Varje dag gick hon till brunnen för att hämta vatten. Det var inte lätt att bära hem vattnet på huvudet.

Jesus var den som hade det lättast i Egypten. Han växte bra och när han hade börjat gå och prata så hittade han snabbt kompisar. Han lärde sig egyptiska. När han väl kunde prata så hjälpte han Josef att hitta jobb. Till slut fick Josef jobb som snickare åt en egyptisk man. Det var tur det, för pengarna som de hade med sig från Israel höll på att ta slut.

Nu märkte det ett annat problem. Josef ville inte arbeta på sabbaten. Egyptierna tillber många andra gudar än Gud i himlen. Än en gång fick Jesus berätta och när Josef hade förklarat att han kunde arbeta på söndagarna i stället, så var hans arbetsgivare nöjd.

Det var inte lätt att vara i Egypten. Josef och Maria kände sig utanför, men Jesus gjorde alltid sitt bästa och lärde känna många egyptier.

Trots att de var så långt borta från Israel så fanns det många skuggor i Egypten. Det verkar som om Morgonstjärna har skuggor över hela världen. Det var flera tillfällen som Ängla fick skydda Jesus mot skuggorna, eftersom han var så liten. Som tur var är Ängla snabb och oftast lyckades hon att få iväg skuggorna snabbt.

Maria och Josef längtade bara hem till Israel. Skulle de någonsin få återvända hem?

 

Text: ” När Herodes hade dött visade sig Herrens ängel i en dröm för Josef i Egypten 20och sade: ”Stig upp och ta med dig barnet och hans mor och bege dig till Israels land.” Matt 2:19

Fråga: Hur tror du det är att bo ett land där du inte kan språket? Det finns många barn här i Sverige som behöver tolka för sina föräldrar. Hur tror du att det är?

Utmaning: Lär dig en mening på ett annat språk. Kom ihåg att teckenspråk också är ett språk.

Bild: Jesus som barn i Egypten