Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

18

18 december

När Ängla satt där vid vattnet, så började hon minnas det som hände på jorden. Popcornen gjorde henne törstig och hon njöt av att kunna dricka direkt ur Kristallsjön. Det fick henne att tänka på den gången då Jesus och Morgonstjärna möttes ansikte mot ansikte.

Jesus hade varit i öknen i 40 dagar. Han hade inte ätit något alls under den tiden. Han måste ha varit jättehungrig. Han hade blivit jättesmal och Ängla hade flera gånger erbjudit sig att ge honom både mat och vatten, men han hade tackat nej. Det var då som Morgonstjärna kom till honom. Morgonstjärna sa: ”Du måste vara jättehungrig nu, men eftersom du är Gud kan du ju bara ta dessa stenar och göra dem till bröd.”

Jesus svarade: ”Jag är både Gud och människa, men Pappa Gud har sagt att jag inte behöver leva bara av det bröd som jag äter utan att han också kommer att ge mig kraft.”

Då ville Morgonstjärna visa att han också hade läst det som Pappa Gud hade sagt. Morgonstjärna tog med Jesus till ett högt berg och sa: ”Hoppa! Pappa Gud har sagt att han kommer att skicka änglar som hjälper dig så att du inte kommer att slå dig.” Då sa Jesus. ”Pappa Gud har också sagt att jag inte ska göra saker som är dumdristiga. Han vill att jag ska använda mitt huvud till att förstå vad som är smart att göra och inte göra. Det är inte särskilt smart att hoppa utför i ett berg i en människokropp.”

”Heja Jesus”, hade Ängla tänkt. Hon visste att det fanns massor av änglar som var villiga att komma ner från himlen för att rädda Jesus från att slå sig.

Då tog Morgonstjärna med Jesus till ett annat berg. Han visade Jesus alla olika riken som fanns i världen. Han visade alla palats och rikedomar och så sa han: ”Om du bara säger att jag är bäst, så ger jag dig allt du ser.” Då svarade Jesus: ”Men Gud är bäst. Han har all makt och älskar alla.”

Nu förstod Morgonstjärna att han hade förlorat, så han flög därifrån. Efter det möttes aldrig Jesus och Morgonstjärna ansikte mot ansikte igen. Morgonstjärna och hans skuggor arbetade mot Jesus, men de försökte att smyga med det så mycket de kunde.

När Morgonstjärna hade gått sin väg så trillade Jesus ihop. Jag satte mig bredvid honom och la en hand på hans rygg. Han andades fortfarande.  Då kom det ett helt gäng änglar från himlen och tog hand om honom.  Det var då Ängla kom på det. En av dessa änglar som kom med mat och annat från himlen var ju Mums. Det var där hon hade sett honom förut.

Undrar om det var före eller efter det som han började som bagare i ”Himlafestens” hus?

 

Text: ”Då lät djävulen honom vara, och änglar kom fram och betjänade honom.” Matteus 4:11

Fråga: Varför tror du att Jesus var ute i öknen så länge själv? Varför ville Satan fresta Jesus?

Utmaning: Jesus svarade Satan med verser från Bibeln. Lär dig en text från Bibeln. Välj en text som du tycker är bra. Om du vill ha hjälp kan du fråga en vuxen. 

Bild: Jesus och Satan