Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

17

17 december

På väg ut ur staden flög Ängla förbi det rosa Himlafest huset igen. Det luktade verkligen gott där inne, så hon flög in igen. Den här gången flög hon direkt till bageriet. Mums tittade upp när hon kom in.

-Är det du igen? frågade han.

-Ja, det luktar ju så underbart här inne. Skulle jag kunna få prova en till bakelse? undrade Ängla.

-Kan du inte prova det här i stället? Det är något alldeles nytt. Vi tog lite himlamajs och sedan la vi dem i ugnen och titta vad som hoppade ut.

-Du kanske kan säga att de poppade ut, föreslog Ängla. Det där är ju popcorn.

-Jaså, har du ätit sådana förut? undrade Mums.

-Ja, jag åt popcorn på jorden.

-Vad bra, för jag undrar hur man ska äta dem. Ska man ha dem i sås, eller kanske till spaghetti? Eller är det kanske så att dessa vita molnliknande saker skulle passa bäst till spenatsoppa?

-Nej, nej, nej, skrattar Ängla. Har ni hört talas om jordens salt.

-Ja, men vi trodde att Jesus sa att det var människorna som skulle vara salt på jorden.

-Jo, det är klart, men samtidigt så finns det jättegott salt på jorden som man strör på popcorn. Efter det är det bara att äta dem som de är. Det är jättepopulärt på jorden. Särskilt vid fredagsmys.

-Säger du det? frågar Mums. Det verkar nästan för enkelt.

-På tal om salt, människorna blir väldigt törstiga när de äter salt. Har ni tänkt på vad de ska dricka på den himmelska festen.

-Nä, det har vi inte tänkt på alls, svara Mums. Vad tror du? Räcker det inte med livets vatten från Kristallsjön?

-Har du hört talas om bröllopet i Kana? frågar Ängla.

-Nä!

-Gud Junior var där och helt plötsligt så hade de ingenting kvar att dricka. Hans mamma kom till honom och bad honom att hjälpa till. Han kände sig inte redo, fast det var han. Det visste jag. I alla fall, Maria sa till tjänarna att göra som Jesus sa. Då sa Jesus till tjänarna att hälla vatten i stora lerkärl. Sedan skulle de bjuda värden på bröllopet. När de tog vattnet till värden så hade det förvandlats till druvjuice och alla tyckte att det var det bästa som de hade druckit på hela festen. Jag tycker att ni ska bjuda på det!

-Hmmm, det tål att tänkas på, jag får nog fråga Gud. Tack för tipset, sa Mums.

Ängla tog en påse popcorn och flög iväg till Kristallsjön för att ta sig en skopa av livets vatten.

 

Text: ” Så gjorde Jesus det första av sina tecken; det var i Kana i Galileen. Han uppenbarade sin härlighet, och hans lärjungar trodde på honom.” Johannes 2:11

Fråga: Varför tror du att Jesus sa att han inte var redo först och sedan gjorde han ett mirakel i alla fall?

Utmaning: Hur mycket tror du att man bör dricka varje dag för att må bra? Ca fem glas. Försök att dricka fem glas under dagen. 

Bild: Jesus gör vatten till vin