Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

16

16 december

Ängla sprang ut ur huset och sedan flög hon det snabbaste hon kunde till bönecentralen. Det var en rund byggnad som stod mitt i den underbara staden. Det fanns en stor antenn mitt på taket. Hon flög till dörren och stoppades av en ängel.

-Vem är du och vad gör du här? frågade ängeln.

-Jag är Ängla, och det var någon härifrån som ropade på mig!

Ängeln böjde sitt huvud för att visa respekt.

-Var hälsad Ängla, du behövs där inne med en gång. Flyg till lärjungarummet. Det är tredje rummet på höger sida.

-Tack! sa Ängla.

Ängla flög in och upptäckte att det var enkelt att hitta. Alla rummen låg på utsidan av det runda huset och i mitten fanns det en stor öppen sal. När Ängla kom till rum tre var dörren låst, så Ängla knackade på och en ängel öppnade dörren.

-Ängla, vad bra att du kom så fort. Vi behöver dig här inne. Jag heter förresten Prej.

-Varför behöver ni mig? frågade Ängla.

-Jo, det är så att alla lärjungar, du vet de som var Jesus allra bästa kompisar på jorden, har fått lite panik efter att Jesus dog. De ber hela tiden en massa böner och vi försöker att hinna med att lyssna på alla och att svara på dem, men vi tror att det är något eller någon som vi har missat. Vi har ständig kontakt med deras skyddsänglar som alla arbetar övertid just nu, men vi tänkte att du har ju varit med dem i tre jordeår, så du kanske kan hjälpa oss, sa Prej.  

-Ja, det skulle jag väl kunna göra. Vad vill ni att jag ska göra? frågade Ängla.

-Vi vill att du lyssnar på alla böner som du kan snappa upp och se om du känner igen de som ber och så checkar vi av att alla är där.

-Ok, då lyssnar jag. Det där är Judas, Jakob son. Han är väldigt ledsen. Oj, här är två som dundrar och är arga på vad som är hänt. Det är Jakob och Johannes. De två fiskarbröderna. Ibland hade de kort stubin och blev lätt arga. Där är de andra fiskarbröderna. Simon Petrus och Andreas. Simon verkar verkligen ledsen. Han ber om förlåtelse. Det var det jag visste. Han menade inte att förneka Jesus. Då var det fem av tolv. Hmmm, nu hör jag Matteus och Bartolomaios prata med varandra. De är tacksamma för att de lärde känna Jesus. Innan de mötte honom var de tullindrivare och lurade många, men de tycker att de har fått ett bättre liv nu. Självklart är de också ledsna. Nummer sex och sju. Ja, nu hör jag Filippos. Han är också ledsen. Han trodde ju alltid på Jesus från första sekund de möttes. Nummer åtta. Nu hör jag Simon seloten. Han förstår ingenting. Han trodde ju att Jesus skulle bli ledare i landet Israel och befria judarna från romarna. Nu förstår han att det inte kommer att hända. Nummer nio. Ok, det här är Thomas. Han tvivlar på allt. Honom måste ni försöka att hjälpa. Han tvivlar på att Jesus var Gud Junior just nu. Han har liksom glömt allt bra som han har varit med om. Tio. Nu hör jag nästan ingenting. Det måste vara den andra Jakob. Han blir också arg ibland och nu är han så arg att han står och sparkar mot en vägg. Oj, då. Hoppas att han inte gör sig illa. Nummer elva.

Ängla lyssnar och lyssnar.

-Hör du något mer, undrar Prej.

-Nej, jag hör ingenting. Vad har hänt med Judas Iskariot. Jag hör inte honom be.

-Det ska vi genast ta reda på. Jag skickar någon nu. Tack för hjälpen!

Ängla tar sig ut ur det runda huset och flyger sakta ut mot Kristallsjön. Var är Judas?

 

Text: ” Han kallade till sig sina tolv lärjungar och gav dem makt över orena andar, så att de kunde driva ut dem och bota alla slags sjukdomar och krämpor.” Matteus 10:1

Fråga: Vet ni vad som hände med Judas?

Utmaning: Lär dig namnen på alla lärjungar. (Finns i Matteus 10:2)

Bild: Lärjungarna