Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

1

1 december

Skyddsängeln på nya uppdrag

Ängla är så trött att hon somnar hos Gammelängeln. När Ängla vaknade kom hon ihåg allt ihop igen och började gråta.

-Såja, såja, sa Gammelängeln och strök tårarna från hennes ansikte. Vad var det som hände?

-Jag förstår det bara inte. Varför var han tvungen att dö? Dessutom har jag totalt misslyckats. Jag skulle ju vara Jesus skyddsängel. Jag skulle skydda honom, men nu är han död. Han ligger där i en tom kall grav. Usch! Det är hemskt.

-Jag vet att du känner det som ett misslyckande, sa Gammelängeln. Men kom ihåg att Gud alltid har en plan.

-Men förstår du ingenting? När människor dör så finns de inte mer. Människor är inte skapade av Gud på det sättet som vi är. Gud är med när vi skapas, men människorna skapar sig själva. En man och en kvinna skapar barn. Det är därför som det aldrig kan finnas någon annan människa som är exakt likadan som den andra. Gud skulle kunna göra hur många kopior av oss änglar som helst, men han kan inte kopiera människor. Människorna lever dessutom bara en bestämd tid. När de dör så finns de inte mer.

Gud Junior blev människan Jesus, och nu är han död.

-Men Pappa Gud har ju sagt att människorna bara sover när de är döda. Det betyder att Jesus bara sover och väntar på att Pappa Gud ska komma och hämta honom och alla människor hit till himlen.

-Ja, fast trots att han sover, så är han ju död. Han finns inte mer. Jag har inget jobb. Han bara dog där framför mina ögon. De hängde honom på ett kors. Det är det värsta man kan göra med en människa. De personer som dödas på kors lider länge. Jag ville så gärna hjälpa honom. Det var till och med några gånger som jag försökte att flyga närmare för att hålla honom i handen åtminstone, men det var som om jag inte kunde komma nära honom.

-Det låter mycket märkvärdigt. En skyddsängel ska ju alltid kunna röra vid sin människa och ge den tröst.

-Jag vet. Men de sista timmarna av Jesus liv kunde jag inte göra någonting. Det var jättehemskt! Det enda som kändes ok var att han blev lagd i en riktig fin grav. Inte bara i en liten håla som de flesta människor.

Nej, Josef av Aramataia såg till att man tog ner hans kropp och att de la Jesus i en fin grav. Fast Jesus kommer att lukta illa, för människorna hann inte balsamera honom innan de lade honom i graven. Solen hade redan gått ner och deras regler säger att man inte får göra sådana saker på sabbaten. Så nu ligger Jesus där alldeles kall och luktar illa.

-Men som jag sa, så är det ju bara som om han sover. Pappa Gud kommer snart att hämta tillbaka honom.

-Tror du verkligen det? Jag vet inte. Det känns som om allt är mitt fel och att det aldrig kommer att bli bra igen. Du skulle höra vad han sa de sista timmarna innan han dog.

 

Text: ”När officeren och de som bevakade Jesus tillsammans med honom såg jordbävningen och det andra som hände, greps de av stark fruktan och sade: ”Den mannen måste ha varit Guds son.” Matt 27:54

Fråga: Ängla känner det som om hon har misslyckats med sitt uppdrag att skydda Jesus. Vad tycker du? Har hon misslyckats eller inte?

Bild: Jesus dör på korset