Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

8

8 december

Skyddsängeln på nya uppdrag

Ängla ställde sig upp och började gå fram på gatorna av guld. Hon såg Kristallsjön till höger och den underbart vackra staden som var byggd av ädelstenar framför sig. ”Himlen är verkligen en underbar plats att vara på och det var skönt att vara hemma igen.” tänkte Ängla när hon gick gatan fram. Samtidigt märkte hon nu att hon hade många frågor om det som hon hade varit med om. Vem kunde hon fråga? Hon tänkte att den som verkligen hade svar på alla hennes frågor var ju Den Helige Ande. Henne hade Ängla inte sett på mycket länge. Undrar var den Helige Ande är någonstans.

Ängla bestämde sig för att flyga till himlaparken för att se om hon var där. Hon bestämde sig för att ta en genväg och flög det snabbaste hon kunde. Helt plötsligt råkade hon flyga rakt in i en annan ängel.

-Ursäkta om jag står i vägen, sa ängeln snällt. Jag heter Wikepedius och jag tror inte att vi har träffats förut.

-Oj, förlåt att jag flög in i dig! Det var absolut inte meningen. Jag hade bara bråttom, sa Ängla.

-Ingen fara. Du gjorde ju mig inte illa, men varför har du så bråttom.

-Ja, egentligen har jag inte bråttom, det vara bara det att jag helt plötsligt har så många frågor om vad som hände på jorden att jag tänkte att jag skulle fråga den Helige Ande. Jag älskar att flyga fort, så jag flög mitt allra snabbaste.

-Jaha, på det viset. Tyvärr kan du nog inte träffa den Helige Ande just nu. Hon är med Pappa Gud och de håller på att prata och packa.

-Va, håller de på att packa?

-Nej, nu sa jag fel. Det är bara den Helige Ande som packar. Hon ska visst ut på ett jätteviktigt uppdrag, men vad var det för frågor som du har? Jag kan nog hjälpa dig. Gud har nämligen gett mig mycket kunskap och vishet och mitt jobb är att hjälpa andra att förstå saker och ting.

-Ok, jag kan i alla fall fråga dig, så får vi se om du har ett svar. Just nu tänker jag på himlen. Det är så härligt att vara tillbaka här. Gatorna av guld, de härliga skogarna, den vackra staden och så alla härliga dofter!

-Ja, himlen är en underbar plats, svarade Wikepedius.

-Ja, det är helt underbart här, men då började jag tänka på alla de saker som Jesus sa om himlen. Han sa att himlen är som en skatt som är gömd i en åker. Mannen som hittar skatten säljer allt och köper åkern. Han sa också att himmelriket är som en pärla som en köpman säljer allt för att få äga. Men himlen är ju inte som en skatt eller som en pärla.

-Men jag tror att Jesus ville att människorna skulle förstå att himlen är något mycket värdefullt.

-Ja, men då ska du få höra vad Jesus sa mer om himmelriket. Han sa att det var som en surdeg och som ett senapskorn. Det är väl inget värdefullt alls. Jag kan förstå att Jesus tycker att himlen är värdefull, men en surdeg och ett senapskorn. Kan du förklara det?

-Alltså nu tror jag att du har blandat ihop himlen och himmelriket?

-Va, är inte det samma sak?

-Nej, himlen är ju här. Den här platsen. Men himmelriket är där Gud är. Och Gud Junior var ju på jorden för att berätta för andra om Gud.

-Ja!

-De som vill vara kompisar med Gud vill ju vara med i hans klubb, eller hur? De vill spela i samma lag. Klubben eller laget heter himmelriket. Och precis som en surdeg eller ett senapskorn, så kommer klubben och laget att växa ju fler människor som vill vara med. Alla som förstår hur värdefull den här klubben är kommer att vilja ge allt för att få vara med och då kommer klubben att växa.

-Jaha, vad det så Jesus menade, men jag har några fler frågor.

 

Text: ”Han lät dem höra en annan liknelse: ”Himmelriket är som ett senapskorn som en man sår i sin åker. Det är det minsta av alla frön, men när det har växt upp är det större än alla örter och blir till ett träd, så att himlens fåglar kommer och bygger bo bland grenarna.” Matteus 13:31-32

Fråga: Vad är det mest värdefulla du kan tänka dig? Skulle du vara villig att ge bort allt för att få denna sak? Skulle du vara villig att ge allt för att få vara med i Guds klubb?

Utmaning: Vet dina kompisar om att de kan få vara med i Guds klubb? Om du får möjlighet, så berätta för dem om Jesus och himlen.

Bild: Senapsträdet