Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

6

6 december

Liten tittade finurligt på Ängla och sa:

-Men, visst hjälpte du Jesus mycket?

-Jag gjorde alltid mitt bästa och fanns till hands när han behövde mig.

-Jag kommer ihåg en gång när Jesus hade pratat i flera dagar och alla satt hungriga och lyssnade. Det var innan jag hade kommit till Sackaios.  Jag vet att de var hungriga för alla klagade. Till och med magarna klagade. De knorrade och kurrade. Kommer du ihåg vad Jesus gjorde då?

-Ja, det är klart att jag kommer ihåg. Det var ju jag som skickade beställningen till Bulla, bakängeln och Firre, fiskarängeln. Jesus frågade sina kompisar om de hade någon mat. Och det hade de inte. Fast det fanns en liten pojke som hade tagit med sig…

-Fem bröd och två fiskar, avbröt Liten. Jag kommer ihåg det för jag såg korgen och jag hörde hur en man sa: fem bröd och två fiskar! Det räcker ju bara till Jesus själv. Vad ska vi andra äta?

-Kommer du ihåg vad Jesus gjorde?

-Ja, han tackade den lilla pojken för att han hade delat med sig. Tänk dig att ge bort all sin mat. Jag är säker på att pojken också var hungrig, men han delade glatt med sig ändå. Sedan tog Jesus korgen med maten i och tackade Gud för maten.

-Det var då som jag skickade beställningen till himlen och som vanligt levererar Den Helige Ande det allra bästa. Jesus gav bröd och fiskar till sina kompisar, som gav det vidare till folket och när ALLA hade ätit sig mätta, så hade de fortfarande mat över. Fast det här var ju inte första gången som Jesus mättade många människor.

-Va, var det inte?

-Nej, det hände vid flera tillfällen.

-Fast det här var ända gången som jag var med. Och jag tror att Sackaios hörde talas om hur Jesus delade ut mat till alla. Det var därför som han tyckte att det var enkelt att dela med sig när Jesus hade lämnat honom.

-Vad bra! Då blev det till nytta för många.

-Ja, det blev det, men nu måste jag kila. Gabriel har ett nytt uppdrag åt mig. Jag undrar så vad det är!

 

Text: ”Han sade åt folket att slå sig ner i gräset, och han tog de fem bröden och de två fiskarna, såg upp mot himlen och läste tackbönen. Sedan bröt han bröden och gav dem till lärjungarna, och lärjungarna gav dem till folket. Alla åt och blev mätta, och man samlade ihop de överblivna bitarna, tolv fulla korgar. De som hade ätit var omkring fem tusen män, förutom kvinnor och barn.” Matt 14:19-21

Fråga: Brukar du tacka Gud för maten du äter? Varför, eller varför inte?

Utmaning: Skriv en ny tackbön till maten. Använde den en vecka och se vad du tycker om den efter den tiden. Är den bra kan du dela med dig till andra. 

Bild: Jesus ger mat åt flera tusen