Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

5

5 december

När Ängla hade torkat bestämde hon sig för att flyga runt i himlen ett tag. Hon ville se alla dessa platser som hon hade varit borta ifrån under tiden som hon var Jesus skyddsängel. Hon tog sats och så flög hon iväg. Precis när hon skulle svänga runt livets träd flög hon rakt in i någon. Det trillade båda ner på marken och när Ängla kunde fokusera blicken igen såg hon en liten ängel ligga längre bort.

-Är du ok? Frågade Ängla.

-Ja, stönade ängeln.

-Förlåt, jag såg inte att du kom.

-Det är ok. Det händer mig ofta. Jag är så liten att många änglar har svårt att se mig. Särskilt Gabriel som är så stor. Han har flugit in i mig ett antal gånger. Hej, jag heter Liten förresten.

-Ängla, sa ängla och så nuddade hon sina änglavingar vid Litens änglavingar. Det är så änglar hälsar. Men har inte vi setts förut?

-Jo, men jag trodde inte att du skulle komma ihåg mig. Vi träffades i skapelsen.

-Nu kommer jag ihåg! Du var med den där lilla mannen som satt i trädet va?

-Ja, jag var är Sackaios skyddsängel.

-Det var ganska konstigt för alla berättade hur elak Sackaios var. Vi trodde alla att han var en av skuggorna och sedan när Jesus går på gatorna och alla trängs omkring honom, så tittar Jesus upp i trädet. Där sitter Sackaios och han var inte alls en skugga.

-Nej, men Morgonstjärna försökte på alla sätt och vis att få Sackaios att göra dumma saker. Jag fick jobba både dag och natt för att övertyga Sackaios att han inte behövde göra fler dumma saker, för han hade gjort många dumma saker i sitt liv. Till slut förstod Sackaios och då började Morgonstjärna att sprida rykten om Sackaios. Det var inte förrän Jesus som förbi och sa att han ville vara Sackaios vän som Morgonstjärna och hans skuggor lät oss vara ifred.

-Vilken tur att det blev bra till slut. Höll Sackaios sitt löfte om att ge tillbaka allt det som han hade tagit och mer?

-Ja, det gjorde han. Innan han dog så var han fattig, men väldigt, väldigt lycklig och han hade många kompisar. Tack för det ni gjorde för Sackaios.

-Äsch, jag gjorde inget. Det var Jesus!

 

Text: ”När Jesus kom dit såg han upp mot honom och sade: ”Skynda dig ner, Sackaios, i dag skall jag gästa ditt hem.” Sackaios skyndade sig ner och tog emot honom med glädje. Alla som såg det mumlade förargat: ”Han har tagit in hos en syndare.” Men Sackaios ställde sig upp och sade till Herren: ”Hälften av vad jag äger, herre, skall jag ge åt de fattiga. Och har jag pressat ut pengar av någon skall jag betala igen det fyrdubbelt.” Jesus sade till honom: ”I dag har räddningen nått detta hus” Luk 19:5-8

Fråga: Vad tycker du bäst om i berättelsen om Sackaios?

Utmaning: Kan du ge något av det du har till någon annan idag?

Bild: Jesus och Sackaios