Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

4

4 december

Skyddsängeln på nya uppdrag

Ängla bestämde sig till slut för att ta sig en flygtur till Himlaparken. Den som stod mitt i himlen. När hon kom dit såg hon sjön. Sjön låg där stilla och såg ut precis som kristall. Det var därför som den kallades för Kristallsjön. Ängla fick en idé. Hon flög över sjön och när hon var i mitten så stannade hon och flög ner till vattenytan. Hon satte ner båda fötterna, redo för att börja gå, men så sjönk hon rakt ner under ytan. Hon började simma samtidigt som hon använde vingarna för att ta sig fram. Det gick fort och snart var hon på stranden igen.

-Ha, ha, där blev du allt våt, skrattade en snäll röst. Det var ängeln Saga som sakta kom flygande. Trodde du att du kunde gå på vatten?

-Ja, jo, jag vet inte. När jag såg sjön så tänkte jag att jag kanske kunde.

-Precis så som Jesus gjorde?

-Ja.

-Jag såg er genom jordglasögonen den där natten. Jesus kompisar hade åkt i förväg med båten ut på Genesarets sjön. Jesus hade stannat för att prata med Fader Gud och få ny kraft. Fast det vet du ju. Du var ju där med honom. Du fanns alltid där när Jesus behövde dig.

-Inte alltid!

-Jo, det tycker jag. Du fanns där vid hans sida som en riktig skyddsängel. I alla fall, jag såg hur det blev storm på Genesarets sjö. Det är en sådan konstig sjö. Ibland ser det ut som Kristallsjön, alldeles stilla och ibland går det stora vågor.

-Jo, det var flera gånger som vi fick problem på Genesarets sjö.

-När du såg att Jesus kompisar kämpade på sjön, så berättade du det för honom. Och han bad snabbt om hjälp från himlen. Sedan gick Jesus ner till sjön och gick på vattnet ut till sina kompisar. Du var där bredvid honom varje steg för att se till att inget hemskt skulle hända.

-Ja, den gången gick det bra.

-För Jesus ja, men kom du ihåg hans kompis? Petrus? Han som tror att han kan göra allt som Jesus kan.

-Ja!

-Han gick ju till och med ut ur båten och så sjönk han direkt.

-Nej, han sjönk inte direkt. Så länge han tittade på Jesus så gick det bra, men när han tittade ner så sjönk han. Både du och jag vet ju hur viktigt det är att lita på Gud.

-Ja, när människorna inte litar på Gud så blir det inte bra. Det är tron på Jesus som håller skuggorna borta. Jag tycker i alla fall att det där var en av de häftigaste sakerna som Jesus gjorde och du var där med honom. Var det inte häftigt?

-Jo, det är klart att det var häftigt. Jag önskar bara att jag kunde få göra det igen.

 

Text: ”Petrus svarade: ”Herre, om det är du, så säg åt mig att komma till dig på vattnet.” Han sade: ”Kom!” och Petrus steg ur båten och gick på vattnet fram till Jesus. Men när han såg hur det blåste blev han rädd. Han började sjunka och ropade: ”Herre, hjälp mig!” Jesus sträckte genast ut handen och grep tag i honom. ”Du trossvage”, sade han. ”Varför tvivlade du?” De steg i båten, och vinden lade sig. Och de som var i båten föll ner för honom och sade: ”Du måste vara Guds son.” Matt 14:28-33

Fråga: Vad var det som gjorde att Petrus kunde gå på vatten? Vad var det som gjorda att han sjönk?

Utmaning: Vågar du berätta för någon annan vad du tror på?

Bild: När Jesus går på vatten.