Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

23

23 december

Ängla började tänka. Vad var det för hjälp som Wikepedius tänkte på? Bud hade varit där, och Maria och Josefs skyddsänglar. Men inga andra änglar.  Jo, nu mindes hon: Det låg ju tre kungar och sov i höet (tillsammans med deras skyddsänglar). Det var ganska lustigt när hon tänkte på det. Hon trodde inte att dessa kungar eller visa män, hade sovit i hö förut och hon hörde hur de snarkade och kliade sig ibland. De hade bara kommit en helt vanlig dag från ingenstans. De såg lite annorlunda ut eftersom de kom från ett annat land och de pratade inte hebreiska så bra. Men de hade haft med sig guld, rökelse och myrra. Det låter inte som några vidare bra presenter till en bebis. Men det var det som gjorde att Josef och Maria hade klarat sig i Egypten när de inte kunde arbeta. De hade sålt guldet, rökelsen och myrran lite i taget för att kunna köpa det de behövde.

Tänk att Gud använde både änglar och människor för att hjälpa Jesus. Den lilla bebisen som hade kommit till skapelsen mitt i natten. Ängla kom fortfarande ihåg hur hon hade hört änglakören sjunga samtidigt som hon hade färdats genom tid och rum för att landa i en höstack.

Tänk att Jesus, kung i hela universum, valde att bli född som en liten bebis i ett stall! Det visade bara att Gud bryr sig om alla. Sedan var de vise männen inte de första som hade träffat Guds son. När bebisen var åtta dagar gammal, gick hans föräldrar till templet. Det var mycket folk där som vanligt, men ingen brydde sig om den lilla bebisen. Jo, det var någon som såg Maria och Josef när de kom in. Symeon kom fram till dem och  när han såg dem frågade han om han fick hålla bebisen. Det fick han gärna. När han tog bebisen strålade han. Han hade visst väntat hela sitt liv på att Jesus skulle komma. Han verkade ha förstått ledtrådarna i Bibeln. Sedan välsignade han bebisen. Sedan kom en kvinna utan tänder fram till oss och hon sjöng en härlig lovsång till bebisen. Tänk att det fanns människor på jorden som väntade på att Jesus skulle komma.

Fast det konstigaste av allt var ändå vilka det var som först kom till stallet där Jesus föddes. Det var några herdar. Man skulle tro att när Guds son ska födas, så vill alla kända komma och hälsa på. Ja, som kungar, ståthållare och popstjärnor. De kanske till och med gör en staty till Gud eller skriver en sång, men så var det inte. Det var några herdar. De hade vaknat när änglakören sjöng och då hade de först blivit rädda. Men Tenor som leder kören hade varit tvungen att berätta varför en änglakör hade börjat sjunga så där mitt i natten. Det var verkligen inte meningen att väcka någon. När Tenor hade prata färdigt sprang herdarna till stallet för att se om det var sant, det som änglarna hade sjungit om.

-Du verkar långt borta, vad tänker du på? undrade Wikepedius.

-Jag tänkte på den där natten då Jesus föddes och jag blev skyddsängel.

-Ja, den dagen minns vi allihop. Vi hade alla våra jordglasögon på oss. Du skulle se hur häpen du såg ut när du damp ner i höstacken med ett tjoff.

Just då hörde de trumpeten som kallade till himlaparken.

 

Text: ” När de såg stjärnan fylldes de av stor glädje. De gick in i huset, och där fann de barnet och Maria, hans mor, och föll ner och hyllade honom. De öppnade sina kistor och räckte fram gåvor: guld och rökelse och myrra. I en dröm blev de sedan tillsagda att inte återvända till Herodes, och de tog en annan väg hem till sitt land.” Matteus 2:10-12

Fråga: Varför tror du att det inte var fler som var beredda när Jesus föddes och som kom och hyllade honom.

Bild: De vise männen