Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

22

22 december

Helt plötsligt märkte Ängla att hon stod utanför skyddsängelskolan igen. Hon bestämde sig för att flyga upp och se om Wikepedius var kvar i sitt klassrum. När hon flög in genom fönstret tittade Wikepedius upp på Ängla.

-Hej, hur är det? frågade han.

-Det är bra, svarade Ängla. Jag försöker att hänga med på alla förändringar som har hänt här i himlen sedan jag åkte härifrån.

-Som vaddå?

-”Himmelfesthuset”, byggänglarna och så skyddsängelskolan så klart.

-Jaha, du menar så, sa Wikepedius.

-Vad är det du undervisar eleverna här på skolan om? Innan jag flög ner, så hade vi ingen skola.

-Nä, på den tiden behövdes det ingen skola. Då hade Gud tid att träna alla skyddsänglar. Nu är det så många skyddsänglar som behövs, och de behöver kunna mer än bara flyga snabbt. Jag till exempel undervisar dem i bibellära. Så om de möter någon skugga så kan de texter som de behöver.

-Vad ska det vara bra för? undrade Ängla. Kan man använda bibeltexter mot skuggorna?

-Ja, om man kan bibeln så kan man förstå varför saker och ting händer. Gud ger ledtrådar igenom hela bibeln. Kommer du till exempel ihåg när du flydde med bebisen.

-Om jag gör! svarade Ängla. Det var en hemsk natt. Jag såg hur Bud kom ner till sängen där Josef sov och sedan sa han med tydlig röst att vi var tvungna att fly på en gång. Herodes var ute efter bebisen. Josef väckte Maria, bebisen fick sova. Och sedan packade de det mest nödvändiga och smög sig ut ur huset och iväg mot Egypten. De var tvungna att lämna allt de ägde och alla sina kompisar. De fick bara med sig lite kläder och mat. Dessutom var de jättetrötta eftersom de flydde mitt i natten. Men det var tur att de flydde snabbt, för på morgonen kom Herodes soldater och dödade alla bebispojkar. Jag är säker på att det var Morgonstjärna som hade sagt till Herodes att göra så. Han trodde väl att han kunde vinna så lätt, men Gud vet allt och han tar alltid hand om alla, även Jesus.

-Ja, men vet du om att Gud hade skrivit en ledtråd i Bibeln om att detta skulle hända?

-Nä, det hade jag ingen aning om.

-Jo, man kan läsa i Jeremia 31:15 ”Rop hörs i Rama, gråt och högljudd klagan: Rakel begråter sina barn, hon låter inte trösta sig, ty de finns inte mer.” Vilket handlar om alla döda bebisar. Sedan vet ju både du och jag att ni flydde till Egypten. Hosea skrev: ” Från Egypten har jag kallat min son.” (Hosea 11:1)

-Vad smart Gud är. Så om man läser Bibeln så kan man förstå vad som kommer att hända.

-Ja, och det är det som jag försöker att lära de nya skyddsänglarna. På det sättet så kan de vara beredda när det händer saker.

-Men har inte Morgonstjärna och hans skuggor också tillgång till  Bibeln.

-Jo, det har de och ibland försöker de att ändra på saker och ting. De försökte ju bli av med Jesus genom att döda alla bebisar, men det visste Gud redan, så han hade ju skickat hjälp.

 

Text: ” När de hade gett sig av visade sig Herrens ängel i en dröm för Josef och sade: ”Stig upp och ta med dig barnet och hans mor och fly till Egypten och stanna där tills jag säger till dig, ty Herodes kommer att söka efter barnet för att döda det.” Matt 2:13

Fråga: Hur tror du det är att fly från ett land till ett annat?

Utmaning: Om det finns någon nära dig som kommer från ett annat land. Försök att vara extra snäll mot dem idag. De kanske har behövt fly. 

Bild: Josef och Maria flyr