Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

20

20 december

Nasaret. Tiden som de hade varit i Nasaret hade varit en härlig tid. Jesus var ungefär sex jordeår gammal när de kom dit. Det var här som han växte upp. Han hade många kompisar och det han tyckte bäst om var att vara ute i naturen och att hjälpa sin pappa. Han hjälpte ju även sin mamma när det behövdes.

I Nasaret hade det inte varit jättemånga skuggor och det var bara ibland som Ängla hade känt deras närhet. Trots det hade hon ibland haft fullt upp med att hålla Jesus vid liv. När han blev tillräckligt stor så arbetade han med sin pappa. Josef var byggmästare och de byggde många hus tillsammans. Som byggmästare arbetade de både med sten och trä, för det är det som man bygger hus av i Israel. En gång hade Jesus nästan fått ett träd i huvudet. Som tur var hade Ängla varit där och tagit emot det.

En annan gång hade han nästan trillat ner från byggställningen, men Ängla hade varit där och puttat tillbaka honom.

Jesus var lika duktig som Ängla på att känna när en skugga kom nära. Då hade Jesus alltid dragit sig undan och bett till Pappa Gud. Pappa Gud hade alltid svarat honom på bästa sätt. Ibland var det inte alltid så som Ängla hade tänkt sig. Men Pappa Gud visste alltid bäst.

Plötsligt hörde Ängla att någon ropade hennes namn igen.

-Gammelängeln, det är någon som ropar på mig igen, men den här gången kommer det inte från bönecentrat.

-Du har helt rätt. Den här gången kommer det från byggarkitekten. Han sitter i det höga tornet till vänster om ”Himmelfesthuset”. Det är nog bäst att du flyger dit om de ropar. De behöver säkert din hjälp.

-Ok, sa Ängla och flög snabbt till den underbara staden. När hon kom till ”Himmelfesthuset” såg hon tornet. Hon flög dit, men det fanns ingen dörr. Hur skulle hon komma in.

-Här uppe! ropade en röst. Det är bara att flyga hit upp.

Ängla flög upp och möttes av en ängel med stora starka händer.

-Vad bra att du kunde komma så snabbt. Jag heter Murbruk. Vi har ett problem.

-Vad är det? frågade Ängla.

-Jo, Gud har gett oss i uppgift att bygga massor av hus för alla som kommer på ”Himmelfesten”. Nu är vi precis färdiga med det första huset, men titta på det. Det ser inte rätt ut.

Ängla tittade ut genom fönstret och började skratta. De hade byggt ett hus precis som de ser ut i Sverige med ett spetsigt tak. Det var bara det att taket stack ner i marken och grunden på huset stack upp i luften. Helt upp och ner. Det såg jättekonstigt ut! Dessutom höll hela huset på att trilla åt ena sidan, så där hade man satt stora stöttor.

-Vad har vi gjort för fel. Vi följde de instruktioner som vi fick från jorden, sa Murbruk.

-Ni har byggt helt rätt, det är bara det att ni har byggt huset upp och ner. Om ni bara vänder på det så kommer allt att lösa sig!

-Tack! Var det så enkelt! Vänd på huset! ropade Murbruk till sina arbetare och med stor kraft vände 1 000 änglar på huset så att det kom åt rätt håll.

-Det var så lite, sa Ängla och började flyga sin väg. Tänka sig att bygga ett hus upp och ner. Tänk om de hade gjort så i Egypten. Hur skulle pyramiderna då se ut?

 

Text: ”Pojken växte och fylldes av styrka och vishet, och Guds välbehag var med honom.” Lukas 2:40

Fråga: Hur tror du det var när Jesus växte upp? Var bodde han? Vad åt han för mat? Vad hade han för kläder? Hur tror du det var att vara Jesus kompis?

Utmaning: Vi vet inte mycket om hur Jesus var när han var i din ålder, men jag antar att han var mycket snäll. Försök att göra något snällt mot någon annan.

Bild: Jesus på vägen till Nasaret