Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

2

2 december

Skyddsängeln på nya uppdrag

-Vad var det som Jesus sa? Undrar Gammelängeln.

-Det var som om han visste vad som skulle hända och att han inte ville göra det.

-Va, ville han inte dö?

-Nä, jag tror inte att det är en enda människa som vill dö. Då finns de ju inte längre!

-Fast de sover ju bara, sa Gammelängeln, så de behöver ju inte oroa sig. Dessutom kommer de att vakna igen och då får de träffa Gud. Det kommer att bli det bästa som de någonsin har varit med om.

-Jo, det är ju det som Pappa Gud har sagt, men det verkade inte som Jesus ville dö. Han hade gått ut till Olivlunden och satt där under ett träd och pratade med Pappa Gud. Han pratade länge. Tre timmar låg han där och pratade med Pappa Gud. Han pratade något om en kopp som han inte ville dricka. Vet du vad det var för kopp?

-Nej, jag känner inte till någon speciell kopp. Kanske var det bara så han sa, men att han menade att han inte ville dö.

-Ja, det kanske du har rätt i. Jag känner inte en enda människa som skulle vilja dö och jag känner ganska många människor nu. Tror du att Pappa Gud hörde honom när han pratade så där?

-Det är klart att Gud Fader hörde honom. Han lyssnar ju till alla människor som ber.

-Men det verkade inte som om Pappa Gud hörde den här gången. Jesus bad ju ofta till Gud Fader och då fick han svar. Det var ju därför som han kunde göra så mycket bra, men den här gången verkade det inte som om Pappa Gud hörde någonting.

-Jag tror ändå att Pappa Gud lyssnade på Gud Junior, jag menar, Jesus. Varför skulle han inte göra det?

-Men kanske Morgonstjärnas skuggor hade gjort så att Pappa Gud inte kunde höra vad Jesus sa?

-Nej, det tror jag inte, sa Gammelängeln.

-Sedan var det det här med Jesus kompisar. Han hade valt sina kompisar mycket noga. I och för sig tyckte jag att de var ett udda gäng. Jag menar, hur skulle fiskare kunna hjälpa Jesus att visa vem Pappa Gud är? Dessutom kan de ju ingenting om att hela och berätta berättelser, det som Jesus var så bra på.

-Ja, men du får väl lita på att Jesus visste vad som var bäst.

-Gammelängeln, jag tror inte att Jesus visste vilka som var bra kompisar och inte. Två av hans allra bästa kompisar förrådde ju honom. Det betyder att de gav hemlig information till Jesus fiender så att de kunde göra honom illa.

-Va, förrådde de honom? Det får man inte göra!

 

Text:” Han gick lite längre bort, kastade sig till marken och bad: ”Fader, låt denna bägare gå förbi mig, om det är möjligt. Men inte som jag vill, utan som du vill.” Matteus 26:39

Fråga: Varför tror du att Jesus kände det som om Gud inte lyssnade på honom? Tror du att Gud lyssnade på honom?

Utmaning: Har du bett till Gud om något och fått svar? Är det något särskilt som du kan borde be om nu? Skriv ner det och titta om en vecka om du har fått svar. 

Bild: Jesus ber i Getsemane