Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

15

15 december

Ängla landade på en stol i Gammelängelns hus.

-Var har du varit? Frågade Gammelängeln.

-Jag har varit i den Underbara Staden. Visste du att det finns en skyddsängelskola nu? Det fanns det inte när jag tränade till att bli skyddsängel.

-Ja, det visste jag. Gud vill att alla får bra träning innan de flyger ner till jorden. Det verkar som om det börjar närma sig slutet.

-Vaddå för slut?

-Jo, när alla som svarar ja till inbjudan kommer hit till världens bästa fest.

-Visste du om att de håller på att planera den himmelska festen?

-Det är klart att jag vet om vad som händer här i himlen. Även om jag är gammal och inte orkar flyga så fort längre, så hänger jag med på det som händer här.

-Det verkar som att jag har missat en del när jag var nere på jorden.

-Ja, fast tänk på allt som du fick vara med om. Vad var det bästa med att vara på jorden?

-Åhhh, tänkte Ängla. Det var så mycket som var härligt på jorden. Vet du att allt luktar annorlunda där? Färgerna är inte lika klara som här i himlen, men Gud har skapat en underbar värld. Fast det bästa var nog alla människor. Och jag älskade när Gud Junior gjorde olika mirakel. De mirakler som han gjorde mest är att han hjälpte andra människor. Han älskar verkligen alla lika mycket.

-Hur hjälpte han dem? frågade Gammelängeln.

-Jo, när människorna fick reda på vad död var, så började hela jorden att gå sönder här och där. Även människorna har gått sönder. Vissa människor är så trasiga att de saknar delar på sina kroppar. En del kan inte se, andra kan inte höra, vissa har gått sönder inombords och andra kan inte gå. Jag kommer så väl ihåg en dag när Jesus var i ett hus och pratade med en massa människor. Eftersom jag kan se i den 4e dimensionen, så såg jag att det var några människor som bar upp en man på taket. Ingen annan förstod vad som höll på att hända. Plötsligt började stenar och gräs trilla ner i huvudet på dem som stod inne i huset. Lite senar såg man ett stort hål i taket. Och från det hålet kom det en matta. På mattan låg det en man. Han såg helt vanlig ut, men jag kommer ihåg att jag hade  sett honom sitta och tigga utanför porten till muren. Han kunde inte gå, så han var tvungen att tigga. Nu låg han helt plötsligt framför Jesus. Vet du vad Jesus sa?

-Nä, det vet jag faktiskt inte, svarade Gammelängeln.

-Han sa: ”Dina synder är förlåtna”.

-Vad praktiskt!

-Det tyckte jag också, men det var många som lyssnade på Jesus som inte förstod att han var Gud och de tyckte inte att vem som helst kan förlåta synder. Då sa Jesus: ”För att ni ska förstå att jag har makt att förlåta synder så säger jag: Ta din matta och gå”. Mannen ställde sig upp och tog sin matta och gick, han sprang ut ur huset. Han var jätteglad! Det var bara en av de många människor som Jesus hjälpte. Han ville alltid hjälpa alla.

Men vad är det som händer? Det låter som om det är någon som ropar på mig.

-Det låter som om de kallar på dig från bönecentralen, svarade Gammelängeln. Det är bäst du skyndar dig!

 

Text: ” Han vandrade omkring i hela Galileen och undervisade i synagogorna, förkunnade budskapet om riket och botade alla slags sjukdomar och krämpor bland folket. Ryktet om honom spred sig i hela Syrien, och man förde till honom alla som led av olika sjukdomar och plågor, besatta, fallandesjuka och förlamade, och han botade dem.” Matt 4:23-24

Fråga: Hur tror du att människorna kände sig när Jesus hade helat dem? 

Bild: Jesus helar människor