Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

14

14 december

Ängla kände sig varm inombords. Tänk att Gud hade bjudit alla att komma på en stor fest här i himlen. Det skulle bli så roligt om alla kunde komma. Undrar vilka från jorden som vill komma? Hon trodde att Maria, Marta och Lasarus säkert skulle komma. Annars var det ganska många vuxna som inte hade tid att vara med i Guds klubb. De hade för mycket annat att göra, eller så störde Morgonstjärna och hans skuggor dem hela tiden. Sedan var det ju andra vuxna som hade valt att vara med Morgonstjärna och de skulle säkert inte vilja komma på någon fest i himlen. Undrar varför de tyckte att Morgonstjärna var så bra? Vad var det som Morgonstjärna hade att erbjuda?

Gud erbjöd ju alla kärlek och fred. Dessutom skulle det bli en hejdundrande fest här i himlen. Ängla var säker på att människorna skulle njuta lika mycket av himlen som hon alltid gjorde. Tänk vad härligt med alla barn som kom och fick hoppa bland molnen och svinga sig bland träden i himlaparken. Det skulle bli bättre än världens största och bästa lekland.

Ängla var säker på att det var många barn som ville komma till himlen. Hon kom ihåg en gång när det var en massa mammor som ville att Jesus skulle välsigna barnen. Då ställde sig Jesus kompisar i vägen för dem och sa att barnen inte fick störa Jesus. De tyckte att Jesus hade bättre saker att göra än leka med barn. Tänk att hans kompisar inte kände Jesus bättre! Jesus älskade ju barn och att leka med dem. Han var nästa som ett stort barn själv. Ängla kom ihåg dagen då Jesus skapade hela jorden. Så mycket glädje, precis som när ett barn bygger med lego eller gör ett sandslott.

Barnen skulle definitivt vilja komma på himlafesten! Ja, hade inte Jesus till och med sagt att Guds rike tillhör barnen? Guds rike, det måste vara himmelriket. Det riket som är där Gud är, både i himlen och i skapelsen.

Men då började Ängla plötsligt att gråta igen. Hon hade tänkt en mycket tråkig tanke. Alla barnen skulle komma till himlafesten, men Gud Junior var död! Han skulle inte få vara med på världens bästa fest. Nu visste hon inte själv om hon ville komma. En fest utan Gud Junior skulle inte vara världens, eller himlens bästa fest. Det skull bara vara en vanlig fest.

Nu när hon var ledsen igen. Vad skulle hon göra? Hon hade misslyckats som skyddsängel och nu var hon arbetslös. Långsamt och med hängande vingar flög hon hem till Gammelängeln igen.

 

Text: ”men Jesus sade: ”Låt barnen vara, och hindra dem inte från att komma hit till mig! Himmelriket tillhör sådana som de.” Matt 19:14

Fråga: Varför tror du att Jesus sa att himmelriket tillhör sådana som är som barn?

Utmaning: Jesus brydde sig inte hur gammal någon var. Han tog hand om alla. Se om du kan hitta någon som är yngre än dig idag och hjälp dem om de behöver hjälp. Annars kanske du kan ta dig tid att leka med dem. Jesus tog sig tid för barnen. 

Bild: Jesus och barnen