Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

13

13 december

Ängla följde den goda doften. Hon stannade vid det stora rosa huset och tittade upp. På en skylt på dörren stod det: ”Himlafesten”. Ängla undrade vad det här var. Hon smög försiktigt in för att se sig omkring. Först kom hon till ett rum som hade en massa olika dekorationsgrejer i alla regnbågens färger. Det fanns flera änglar där inne som provade ut olika färger och pysslade med nya dekorationer. Innan de hann se Ängla flög hon vidare. Hon kom till ett rum rummet där det luktade så gott. Framför sig såg hon flera änglar som stod och bakade. Tårtorna och bakelserna som de bakade såg helt fantastiska ut! Hon ville smyga fram och smaka på en bakelse, så hon smög fram, men då stoppades hon av en ängel som log med hela ansiktet.

-Hur kan jag hjälpa dig? frågade ängeln.

Ängla kände igen ängeln, men kom inte på var de hade träffats förut.

-Det luktade så gott från det här huset att jag var tvungen att komma hit och se vad det var ni höll på med. När jag såg alla bakelser så blev jag sååå sugen. Det såg bättre ut än på bröllopet i Kana.

-Det är klart att det ser godare ut än på jorden. Det här är ju himmelska bakelser och de är himmelskt goda. Jag heter förresten Mums. Vilken skulle du vilja smaka?

-Får jag verkligen smaka en? frågade Ängla.

-Ja, men jag ger den till dig så att du inte råkar lägga jordbaciller i någon deg. Vänta här!

-Jag skulle vilja ha den där borta som ser ut som ett moln, sa Ängla.

-Molnvadd kallar vi det här. Det är himmelskt gott! sa Mums och log.

Ängla fick bakelsen och tog en tugga. Molnvaddet smälte i munnen och smakade sött och fruktigt på samma gång. Ängla hade aldrig smakat något så gott förut.

-Men var kommer det här huset ifrån och varför håller ni på och bakar? undrade Ängla.

-Var har du varit någonstans? Vet du inget?

-Jag har varit på jorden ett tag! Nä, ingenting om en himlafest, svarade Ängla.

-Aha, då vet du inte om att Gud håller på att förbereda en fest här i himlen för alla som vill vara med. Svarade Mums.

-Va, vad häftigt! När blir den då?

-Ja, se det vet vi inte. Gud vill ju att så många som möjligt ska vara med. Kommer du ihåg att Jesus berättade om en son som tog sin pappas pengar och slösade bort allihop?

-Ja, det gör jag, men jag fattade inte poängen.

-Poängen är att Gud är som pappan som vill att alla ska vara med. Även de som har lyssnat på Morgonstjärna och gjort dumma saker. Om de säger förlåt så får de en inbjudan till världens, ja, till och med himmelens största och bästa fest.

-Gud måste tycka att det här är viktigt för han berättade flera berättelser om en fest. Han berättade  om en kvinna som hade tappat bort ett mynt. Hon letade efter myntet hela dagen. När hon hittade det bjöd hon in alla sina kompisar till en fest. Sedan berättade han om en man som hade tappat bort ett av sina hundra får. Det tog honom lång tid att leta, men när han hittade fåret så bjöd han också in sina kompisar till en fest.

-Just det, och det är därför som Gud byggde det här huset och skapade oss att jobba på den Himmelska festen. För nu har han skickat ut inbjudningarna till alla. Han vill att alla ska vara med på festen. Han vill även att de som lyssnar på Morgonstjärna ska vara med. Det är därför som han har skickat Jesus att leta efter de människor som är förlorade så att säga.

-Men Jesus är ju död. Vad händer nu? Kommer alla som lyssnar på Morgonstjärna vara förlorade?

-Jag vet att Gud har en plan och alla är välkomna på festen i himlen, svarade Mums under tiden som Ängla tog en till tugga av molnvaddet.

 

Text: ”Om någon av er har hundra får och tappar bort ett av dem, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och letar efter det borttappade tills han hittar det? Och när han hittar det blir han glad och lägger det över axlarna. Och när han kommer hem samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: Gläd er med mig, jag har hittat fåret som jag hade förlorat. Jag säger er: på samma sätt blir det större glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig än över nittionio rättfärdiga som inte behöver omvända sig.” Lukas 15:4-7

Fråga: När tror ni att den himmelska festen kommer att vara? Är det något vi kan göra för att det ska gå snabbare? 

Film: Se här

Bild: Det förlorade fåret