Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

11

11 december

Ängla visste inte vad hon skulle göra. Nu förstod hon så mycket mer av det som Jesus hade berättat när han var på jorden, men hon kände sig fortfarande nedstämd. Jesus var fortfarande död och hon hade ingenting att göra. Hennes jobb var slut. Hon var arbetslös. Tårarna började komma igen och det fick henne att tänka på den där lilla flickan som Jesus hade besökt en gång. Vad var det nu pappan hette? Jo, Jairos.

Det var en helt vanlig dag. Jesus var ute och gick med sina kompisar. Då kom det en betydelsefull man fram till honom. Man kunde se på kläderna att den här mannen var föreståndare i en synagoga. Han kom fram till Jesus och lade sig på knä. Helt klart visste den här mannen att Jesus var Guds son. Mannen berättade att hans dotter var mycket sjuk och höll på att dö.

-Snälla Jesus, kom snabbt! Jag vet att du kan göra min dotter frisk. Men vi måste skynda oss. Hon håller på att dö. Hennes andetag är så små att jag tror att hon kan dö när som helst.

Jesus ville alltid hjälpa alla, så han gick med mannen. Men på vägen så stannade  Jesus till och sa:

-Vem rörde vid mig? Jag kände att kraft gick ut ur mig.

Jag hade sett alltihop. Det var en kvinna som hade rört vid Jesus och sedan hade hon snabbt försökt att gå därifrån så att ingen skulle se henne. När hon hörde vad Jesus sa, stannade hon till och gick fram och lade sig på knä framför Jesus.

-Det var jag som rörde vid dig och nu är jag frisk från en sjukdom som jag har haft jättelänge.

Jesus tittade kvinnan i ögonen och log.

-Din tro har hjälpt dig! Gå i frid!

Då såg jag snett bakom mig en av Morgonstjärnas skuggor som log och precis i samma stund kom en man fram till Jairos.

-Jag är hemskt ledsen, men din dotter har dött. Du behöver inte besvära Jesus mer.

Så sa Jesus:

-Var inte rädd, tro bara!

Skuggan skrattade inte längre, utan försvann snabbt.

Sedan gick vi snabbt hem till Jairos. Det var många som var där och grät. Jesus sa till dem att gå därifrån.

-Flickan är inte död. Hon sover bara, sa Jesus. Sedan gick han in, tog henne i handen och sa:

-Talita koum! Vilket betyder ”Lilla flicka, jag säger dig, stig upp! Och det var precis vad flickan gjorde. Först satte hon sig upp och sedan ställde hon sig upp. Hon mådde jättebra och var jättehungrig.

Tänk att hon inte var död. Hon bara sov. Det är ju det som Gud alltid har sagt. Men hur fungerar det egentligen? Och varför vaknar inte alla människor. Ängla kände att hon hela tiden fick nya kluriga frågor att tänka på. Hur skulle hon få svar?

 

Text: ”Så tog han barnets hand och sade: ”Talita koum!” (det betyder: Lilla flicka, jag säger dig, stig upp!). Och genast reste sig flickan och gick omkring, hon var tolv år gammal.” Markus 5:41-42

Fråga: Hur tror du att det är när man är död? Finns det andra som tror något annat? Spelar det någon roll vad man tror?

Film: Se här

Engelsk film: Se här

Bild: Jairos dotter