Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Adventskalender Barn 2017

Dela

10

10 december

-Ok, så jag förstår att alla får vara med i Guds klubb, men sedan berättade Jesus en jättekonstig berättelse. Ja, egentligen var den inte så konstig. Den var superenkel att förstå, men jag förstår inte varför Jesus berättad den.

-Vad var det för berättelse? undrade Wikepedius.

-Jo, det handlade om två män som skulle bygga hus. Den första mannen var smart. Han byggde sitt hus på berggrunden. Han tog tid på sig att lägga rätt grund och sedan byggde han ett lagom stort hus. Sedan när det blev storm, så var det inga problem. Mannen bommade bara igen fönsterna och gick in i huset. Där satt han och läste, tills stormen hade blåst förbi.

-Det låter ju som en förnuftig man, sa Wikepedius.

-Ja, han var smart, men den andra mannen, han var inte lika smart. Han hade köpt sig land nere på stranden och han ville bygga sig ett stort fint hus som han kunde ha som sommarstuga. Det skulle vara så stort att hela hans släkt kunde komma på besök. Fast vad jag inte kan förstå är hur han inte fattade att man inte kan bygga hus på stranden. Jag har sett så många barn bygga stora fina sandslott och nästa dag när de kommer tillbaka finns det nästan inget kvar och efter en storm är allt borta.

-Ja, fast den här mannen kanske aldrig hade byggt sandslott.

-Nä, det har du rätt i. I alla fall så byggde han huset på stranden. Det var stort och jättefint, men innan alla släktingar kom, så kom det i stället en stor storm. Mannen bommade för sina fönster, men så fort vinden blev tillräckligt stark, så blåste taket av och flög rakt ut i havet. Mannen sprang det snabbaste han kunde upp till mannen på berget, som genast släppte in honom. När sedan släkten kom så var det bara en brädhög kvar av mannens stora fina hus.

-Ja, det där var ju en intressant berättelse.

-Ja, det var det, men varför berättade Jesus den. Vem som helst förstår väl att om man ska bygga bra hus som håller länge, så måste man bygga det på en stadig grund.

-Kommer du ihåg Jesaja?

-Han som var en mänsklig budbärare innan Jesus kom?

-Ja precis! Han sa att pappa Gud skulle skicka ner en sten, en hörnsten som skulle bli en bra sten att bygga sitt liv på. Vet du vem den stenen är?

-Nej, vad menar du?

-Jo, det var Jesus som Pappa Gud skickade till jorden, så att människor skulle kunna lära känna Gud som människa. Som människa är det inte alltid lätt. Ibland kommer det olika stormar. Vissa stormar är sjukdom, andra är mobbning. Om man är kompis med Gud, så är han med trots att det är stormigt, förklarade Wikepedius.

-Jaha, så Jesus berättade bara om sig själv och hur bra det är att vara kompis med honom? frågade Ängla.

-Precis!

-Tack för alla svaren. Nu känns det som om jag förstår mer av vad det var som Gud Junior pratade om när han var på jorden. Han berättade alltid många berättelser som jättemånga människor ville höra på.

-Ja, men nu måste jag gå. Jag har ett möte med några nya skyddsänglar som behöver få veta lite om hur det var från början eftersom de är helt nya. Hoppas att vi ses snart igen!

 

Text: ” Därför säger Herren Gud: Se, jag lägger en grundsten på Sion, en sten som håller rovet, en utvald hörnsten som säker grund.” Jesaja 28:16-17

Fråga: Det här med att bygga sitt liv på något, vad betyder det egentligen? Vad vill du bygga ditt liv på?

Film: Se här

Bild: Huset på berggrunden